uitgelicht

Krokobil en andere fladderende fabels


‘Krokobil en andere fladderende fabels – Zo doen zij dat!’ is het nieuwe boek van Dorien Harden uit Moergestel.

Krokobil en andere fladderende fabels – Zo doen zij dat!

Het boek staat bomvol met eigentijdse fabels met hedendaagse thema’s. Samen met diverse dieren beleeft de jonge lezer ontzettend veel avonturen. De verhalen worden vergezeld door prachtige pastelkrijttekeningen in combinatie met houtskool die de auteur zelf heeft gemaakt. De rode draad die de verhalen met elkaar verbindt, is het (uit)vinden van jezelf en het trouw blijven aan jezelf. Dit hartverwarmende kinderboek wordt vanaf vrijdag 17 november uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Krokobil en andere fladderende fabels, is geschreven en getekend voor kinderen en is regelmatig ook vermakelijk voor volwassenen. Elk verhaal bevat diverse tekeningen uitgevoerd in pastelkrijt en houtskool. Deze tekeningen zijn essentieel. De hoofdrolspelers in de fabels zijn dieren met menselijke eigenaardigheden, onhebbelijkheden en verlangens. Ze doen domme dingen of hebben zwaktes zoals onzekerheid maar ook humor, vrolijkheid en verdriet. Gaandeweg komen ze tot diepere inzichten. De wijze waarop ze dat doen is regelmatig een beetje ‘vreemd’.

Dorien Harden
Dorien Harden heeft naast een brede achtergrond in het onderwijs veel ervaring in de kunst. Ze is geen ‘standaard’ schrijver, eerder een tekenaar die zichzelf kan verliezen in het onderwerp. Zo is het ook gegaan met het schrijven van de fabels. Allereerst verschenen de tekeningen stuk voor stuk in het atelier en pas daarna ontstond telkens weer, ‘het verhaal’. Al vele jaren maakt Dorien Harden o.a. pastel- tekeningen van allerlei formaat. Meestal dieren, realistisch en/of surreëel vorm gegeven. De karakters en gevoelens zijn zichtbaar in de houding en de ogen. Boeiend en tevens volstrekt nieuw is de combinatie met de fabels waarin ‘jezelf vinden of trouw blijven’ het thema is.

‘Krokobil en andere fladderende fabels – Zo doen zij dat!’ is te bestellen bij Boekscout onder nummer 9789464891041 tegen betaling van € 22,50.