uitgelicht

Elckerlyc Speellieden met Adventsconcert in Lodewijkskerkje Oisterwijk


3 December om 14:30 uur luistert u in het Oisterwijkse Lodewijkskerkje naar Brabants-Vlaamse volktradities met een link naar Hebreeuwse muziek.

De Elckerlyc-speellieden uit Oisterwijk

Met het blazen op de midwinterhoorn beginnen de Elckerlyc Speellieden traditiegetrouw met hun adventsconcert. Dit instrument heeft een prachtig sonoor geluid, zeker als je het op een winterse avond in de bossen en over de velden hoort schallen. De speellieden, die met hun muziek, talloze volksfeesten in het jaar opluisteren, zullen ook deze middag weer een breed repertoire laten horen op velerlei instrumenten. Er wordt ook vanuit de Brabants-Vlaamse volkstraditie een link gelegd naar de Hebreeuwse muziek, die een bijzondere plaats verdient in periode van advent en kerst.

De toegang is gratis; de speellieden vragen na afloop een vrijwillige bijdrage.