ondernemers

Durendael Oisterwijk haalt ruim 23.000 euro op met Kerstactie


De leerlingen en personeelsleden van Durendael hebben met de Kerstactie van 2023 ruim 23.000 euro opgehaald voor het goede doel.

In de loop van 2024 volgen nog enkele andere acties waarmee het bedrag wordt aangevuld. Het eindbedrag wordt aan het eind van dit schooljaar overgemaakt naar Stichting Opkikker en Stichting Veer(le)kracht.

Een mooi bedrag!

‘Wij bedanken alle sponsors en ondernemers van Oisterwijk voor hun bijdrage aan onze kerstactie. Samen hebben we dit mogelijk gemaakt!’ Zo laat de school enthousiast weten.

Op donderdag 21 en vrijdag 22 december zijn de leerlingen van Durendael twee dagen lang dag en nacht in touw geweest voor het goede doel. Zij namen deel aan allerlei activiteiten waarvoor zij werden gesponsord.

Waar gaat uw geld naartoe? 

Stichting Opkikker organiseert dagen van ontspanning voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Stichting Veerlekracht is opgericht door Veerle, een meisje van 12 jaar uit Berkel-Enschot dat begin dit jaar overleed aan de gevolgen van een hersentumor. Met het geld dat de leerlingen hebben opgeaald hoopt Stichting Opkikker heel veel gezinnen die te maken hebben met een ernstige ziekte een zorgeloze tijd te kunnen geven. Stichting Veerlekracht doneert het geld voor onderzoek naar hersenkanker door het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.