ondernemers

Boek over ziekteperiode brengt donatie op voor wensambulance


Exact twee jaar terug werd het boek ‘Onmacht’ overhandigd aan Dr. Wasowicz; deze maandag mocht Dion Schepens namens de Wensambulance 500 in ontvangst nemen; de opbrengst van het boek.

Lilian Rokven met cheque; Dion Schepens is er blij mee.

Onmacht. Het is de naam van het boek van Lilian Rokven, en schetst in één woord het gevoel dat ze heeft gehad tijdens de ziekteperiode van haar man, Oisterwijker Rob Rokven. Lilian schreef een pakkend relaas, naar aanleiding van de ziekte van haar man. Het beschrijft de bange maanden waarin Rob voor zijn leven knokte, nadat bij hem de diagnose darmkanker werd vastgesteld.

Het boek werd door Lilian verkocht, en de opbrengst daarvan was zoals beloofd voor de Wensambulance. Maandagmorgen mocht Dion de cheque in ontvangst nemen. ‘Ik wil ook draag aandacht  vragen voor het goede werk wat zij verrichten, want ieder mens heeft een laatste wens.’

Met de Wensambulance kunnen mensen nog eenmaal het ouderlijk huis zien, naar familie toe of bijvoorbeeld een dagje naar het strand. Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn, maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend. Er is dan ook altijd professionele vrijwillige begeleiding aanwezig. Middels donaties wordt het vervoer kosteloos aangeboden. Klik en lees meer over Wensambulance Brabant.