uitgelicht

Verkeershinder voor doorgaand verkeer en industrieterrein Oisterwijk (Update)


Van 13 november tot en met 4 december voert Gemeente Oisterwijk werkzaamheden uit aan de Sprendlingenstraat vanaf de Heusdensebaan tot aan de rotonde Laarakkerweg/Oisterwijksedreef (zie kaart)

Wegwerkers brengen asfalt aan (Foto ter illustratie: Karel Verkerk).

Dit is een belangrijke doorgaande route in onze gemeente en daardoor wordt er verkeershinder verwacht voor zowel aanliggende bedrijven alsmede het doorgaande verkeer. Specifiek vindt het asfalteren plaats op zaterdag 18 november en zaterdag 2 december. Omdat het een belangrijke doorgaande route is en de aangrenzende ondernemers bereikbaar moeten blijven, worden de werkzaamheden voornamelijk ’s nachts en in het weekend uitgevoerd.

Bereikbaarheid

Deels afgesloten, maar bord is niet helemaal juist!  (Foto: Jolanda Nieuwlands).

Tijdens deze periode is een deel van de wegen dicht, waaronder:

De rijbaan van de Sprendlingenstraat tussen Heusdensebaan en rotonde Haarenseweg
De gehele rotonde Sprendlingenstraat – Haarenseweg
De rijbaan van de Laarakkerweg
De gehele rotonde Laarakkerweg – Oisterwijksedreef

Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de fietspaden.

Kruising Heusdensebaan – Sprendlingenstraat

Deze kruising blijft open voor verkeer. De gemeente verwacht dat de werkzaamheden tijdens de reguliere werktijden (van ongeveer 06.30 tot 19.00 uur) minimale overlast veroorzaken. Gedurende de werkzaamheden leiden zij het verkeer om en zijn er verkeersregelaars actief.

Heb je vragen over de aangekondigde werkzaamheden? Stuur dan een e-mail naar: ruimte@oisterwijk.nl. Vermeld in de onderwerpregel ‘Groot onderhoud Laarakkerweg’.

Update: Onjuiste borden

Volgens een oplettende lezer was de informatie op de borden anders dan door de gemeente in hun bericht omschreven en zat er een foutje in de tekst. Uit navraag bij de gemeente blijkt het inderdaad niet helemaal juist te zijn. Zij geven voor de goede orde onderstaande als definitieve informatie:

  • Zaterdag 11 november, tussen 8.00 en 18.00 uur werkzaamheden, Laarakkerweg wel open, lokale omleiding over de Nedervonder.
  • Van maandag 13 tm 17 november ‘s nachts werkzaamheden tussen ca 19.00 uur en 06.30 uur, Laarakkerweg en deel Sprendlingenstraat afgesloten.
  • Zaterdag 18 november aansluitend weg ook dicht tot ca. 18.00 uur.
  • Van maandag 20 tm 24 november ‘s nachts werkzaamheden tussen ca. 19.00 uur en 06.30 uur, Laarakkerweg en deel Sprendlingenstraat afgesloten.
  • Zaterdag 2 december tussen 08.00 en 18.00 uur Laarakkerweg en deel Sprendlingenstraat afgesloten voor afrondende werkzaamheden.

Het deel waar werkzaamheden plaats vinden (Bron: Google Maps)