uitpunt

Stichting Sociaal Huis Oisterwijk zoekt babyspullen


De tweede lading met verzamelde babyspullen zijn afgelopen week afgegeven bij Stichting Babyspullen. Stichting Sociaal Huis helpt!

 

Stapels babyspullen vinden hun weg naar een goede bestemming (Bron: Facebook Sociaal Huis Oisterwijk).

Heeft u kleding, spullen voor baby’s, dan zijn ze er bij Sociaal Huis Oisterwijk erg blij mee als u deze doneert: Broeken, Shirts, Maillots, Rompers, Jasjes, Zwemkleding, Hoeslakens wieg, Hoeslakens, Ledikant, Spuugdoeken, Hydrofiele luiers, Kruiken en Dekens. En uiteraard is meer wat een baby nodig heeft erg welkom, als het maar in een verhuisdoos past.  Daarnaast natuurlijk ook kleding en schoeisel voor kinderen en volwassenen.

Inleveren kan bij Sociaal Huis, Mgr. Bekkersplein 2 Haaren, ingang aan de achterzijde van het gebouw. Openingstijden: Dinsdag 13:00 uur tot 14:30 uur; Woensdag 13:00 uur tot 15:30 uur; Donderdag 9;30 uur tot 11:30 uur. Of mail voor meer info naar info@sociaalhuisoisterwijk.nl.

Armoede
Wist je dat 1 op de 13 kinderen in Nederland geboren wordt in armoede? Dat zijn ruim 13.000 baby’s per jaar! Hun ouders leven op of onder 130% van het sociaal minimum en kunnen niet voorzien in de basisbenodigdheden voor hun kindje. En dat geeft stress, met alle schadelijke gevolgen van dien. Stichting Babyspullen zet zich in om de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen te verminderen. Zij zamelen in heel Nederland babyspullen in en vullen deze aan met nieuwe spullen. Daarmee maken zij babystartpakketten die ze schenken aan (aanstaande) ouders. Dit doen zij uitsluitend op indicatie van een hulpverlener. Zo weten ze zeker dat de pakketten terechtkomen bij de baby’s die ze het hardst nodig hebben.