Care Inn

Nemelaer Haaren verliest van Best Vooruit


In een aardig gelijk opgaande strijd de wisten de gasten uit Best kort na de pauze als eerste het net te vinden. Kort daarna maakte Nemelaer gelijk met de intentie om door te drukken. Na dik een uur spelen moest Nemelaer met 10 man verder. Best Vooruit wist na een uur te profiteren en trok de wedstrijd naar zich toe.

Nemelaer Haaren was op bezoek bij Best Vooruit.

Promovendus Best Vooruit heeft een goede start in de 4e divisie. Het kost Nemelaer veel moeite om de goede start in deze klasse een goed vervolg te geven. Nemelaer opent sterk aan de wedstrijd en creëert al snel een paar goede mogelijkheden om de score te openen. Na deze kansen waren de spitsen van Best Vooruit dreigend. Kort voor de pauze voorkomen Nemelaer verdedigers een doortocht van Errouk. Vd Sande knalt de vrije trap van 17 mtr over de kruising.

Na de pauze brand de wedstrijd echt los. Onverwachts weet Sprokholt een assist van Errouk tot doelpunt te promoveren. 0-1(51). Gelukkig mag Luuk Vermeer kort daarna een cadeautje uitpakken. Luuk zet druk en ziet Verlinden uitglijden, gedecideerd scoort hij oog-in-oog met doelman Storms.

Het doelpunt geeft Nemelaer een boost. Een kopbal van Joeri Vugts wordt door de doelman ternauwernood tot hoekschop gepromoveerd. Een gevaarlijke inzet van Nemelaer wordt door een arm voor de doellijn gekeerd. Scheidsrechter Hendrix heeft dat ook geconstateerd echter beoordeeld deze niet tot een strafschop. Nemelaer moet met 10 man verder. De 18 jarige Sander vd Wiel maakt een sliding op de bal en tikt de bal weg voor de voeten van Verlinden die vervolgens in contact komt met Sander. Scheidsrechter Hendrix trekt de gele kaart maar wijzigt zijn beslissing op advies van assistent Woering (uit Assen) en stuurt Sander van het veld (62). Nemelaer geeft zich niet gewonnen maar ziet de gasten toch op voorsprong komen. Sprokholt passeert de verdediging op de achterlijn en legt af op de inkomende Errouk die hard in de verre hoek knalt. 1-2(76). Het siert de geel-groene brigade dat het tot de laatste minuut spannend bleef. Nemelaer kan het geluk niet afdwingen, een fikse duw in de rug bij Matthijs de Waal in het strafschopgebied werd ook beoordeeld als niet zwaar genoeg voor een strafschop. In de open slotfase ontstaan voor beide doelen dreigende momenten. Uiteindelijk trekken de gasten de overwinning over de streep en blijft Nemelaer teleurgesteld achter.

Het duurde even voor de kater van de verloren wedstrijd kon worden weggespoeld. De ingrediënten waren aanwezig bij De foute party na afloop mbv met enkele feest DJ’s en een leuk optreden van zanger Maico.

Zondag gaat Nemelaer op bezoek bij koploper Dongen, wedstrijd start om 14:00!