ondernemers

Gemeentelijke onderscheiding voor Mien van den Boogaart uit Moergestel


Burgemeester Hans Janssen heeft vanavond een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt aan Mien van den Boogaart – Smeets in Moergestel.
Als verrassing sprak hij – na de toneelvoorstelling van toneelvereniging Die Naemloose Speelers in Den Boogaard in Moergestel – het publiek en daarna ook de decoranda toe.

Fragment uit een filmopname door Moergestel TV van een eerdere voorstelling.

Sinds 1980 is mevrouw Van den Boogaart – Smeets lid van toneelvereniging Die Naemloose Speelers. Naast het toneelspelen treedt ze op als coach voor nieuwe spelers of als souffleuse. Verder is ze onmisbaar als het gaat om de toneelkleding. Samen met de regisseuse selecteert ze de kleding en maakt zelf ook kleding. Sinds 1992 is mevrouw Van den Boogaart – Smeets secretaris van de toneelvereniging. Als secretaris houdt ze de post en het archief bij, draagt zorg voor de bestuursvergaderingen en zoekt de te spelen stukken mee uit. Verder vertegenwoordigt ze regelmatig het bestuur bij diverse gelegenheden.

Een toespraak van de burgemeester (Foto: Chris van den Bijgaart).

Daarnaast is mevrouw Van den Boogaart – Smeets actief bij andere culturele activiteiten. Zoals: straattoneel, organisatie van de Wandelvierdaagse, organisatie WieKentKunst en ze is actief bij de opzet en uitvoering van de bevrijdingsherdenkingen, helpt mee als de Oisterwijkse Reuzen op pad gaan, is regisseuse bij het afscheid van de schoolverlaters van basisschool De Bienekebolders en organiseert activiteiten van buurtvereniging De Heivelden.

In de oorkonde staat de waardering nog eens zwart op wit (Foto: Chris van den Bijgaart).