uitgelicht

Entree buitenbad Staalbergven Oisterwijk met 350% omhoog


Niet alleen de belastingbetaler gaat tweemaal zoveel betalen aan het nieuwe gedeeltelijk te renoveren Staalbergven; ook de zwemmers betalen straks aanzienlijk meer voor hun kaartje.

Zwemmen, spelen en zonnen kost straks tot 350% meer, plus gemeentelijke belastingen.

Uit bestudering van het voorliggende plan tot renovatie van buitenbad het Staalbergven in Oisterwijk, waarbij het diepe bad met duiktoren komt te vervallen en de overige voorzieningen worden vernieuwd, blijkt dat de jaarlijkse kosten zoals die nu begroot zijn neerkomen op 366.400 euro. Dat is tweemaal zoveel als de 178.900 die tot op heden voor het buitenbad in de jaarlijkse begroting werd opgenomen. Het is geld dat jaarlijks door de samenleving via de gemeentebelastingen wordt opgehaald. Over die begroting en opbouw van die jaarlijkse kosten – met risico’s tot nog hogere kosten – volgt later meer.

350% meer entree

Om te voorkomen dat de jaarlijkse kosten nog hoger worden, is de gemeente van plan de entreegelden te verhogen. Voor een los kaartje voor iedere bezoeker boven de 12 jaar vraagt de gemeente straks 8 in plaats van de huidige 6 euro (133%). Een los kaartje voor kinderen tot 12 jaar kost straks ook 8 in plaats van de huidige 4 euro (200%). Abonnementen gaan van respectievelijk 30 en 20 euro naar 105 en 70 euro (350%). En voor een gezin gaat het tarief van 60 naar 210 euro per jaar; dat is 350% ten opzichte van voorheen.

Inwoners van Oisterwijk die van het zwembad gebruik maken betalen in dit geval dubbel mee aan de renovatie, middels zowel de gemeentebelastingen als via het verhoogde entreebedrag. Tegelijk worden de zwemmogelijkheden beperkt, vanwege het wegvallen van het diepe wedstrijdbad met duikplank.

Klik en lees meer berichten over buitenbad Staalbergven