Care Inn

Casper Boot nieuwe fractievoorzitter PRO Oisterwijk


De fractie van PRO Oisterwijk heeft Casper Boot gekozen tot fractievoorzitter. Dat werd maandagavond bekend gemaakt tijdens een goedbezochte algemene ledenvergadering in Moergestel.

Hij volgt hiermee Myrte Hesselberth op, die vorige maand heeft aangegeven dat ze de fractie eind 2023 zal verlaten in verband met een nieuwe baan. Partijvoorzitter Joris Leermakers: “PRO is blij dat Casper het stokje van Myrte wil overnemen en heeft er alle vertrouwen in dat de partij de komende periode in goede handen is”.

Groen en creatief

Casper Boot – PRO

Casper Boot (1978) is grafisch vormgever en samen met zijn partner eigenaar van een creatief ontwerpbureau. Hij is opgeleid natuurgids, fanatiek vogelaar en vond een nieuwe passie in tuinieren. Inmiddels schreef Casper twee boeken over biodiversiteit in de tuin: “Voor het geld hoef je het niet te doen, ik vind het vooral mooi dat mensen enthousiast worden en zelf ook gaan ‘klooien in de tuin’ zoals ik het graag noem. Mooie dingen maken en inspireren, dat is wat ik het liefste doe”. Zijn liefde voor groen komt ook zeker terug in de gemeenteraad, waar hij regelmatig opkomt voor een gezonde leefomgeving met meer biodiversiteit. Onder meer door het behoud van bomen.

Van nummer 14 tot fractievoorzitter

Bij de verkiezingen in 2020 stond Casper Boot als nummer 14 op de lijst, normaal gesproken een ‘onverkiesbare plek’. Door voorkeurstemmen wist hij toch een zetel in de gemeenteraad te bemachtigen. Dat was wel even wennen zegt Casper: “Het voelt soms nog steeds alsof het me zomaar is overkomen, maar dat past wel bij mij. Als er mooie kansen voorbijkomen sta ik daar altijd voor open. Toch een beetje de creatieveling en ondernemer in mij denk ik”. En hoewel hij amper drie jaar ervaring heeft als raadslid volgt nu dus het volgende hoofdstuk. Casper daarover: “Ik denk dat ik deze rol prima kan vervullen. Ik ben een netwerker en hou ervan om dingen te regelen. Maar het belangrijkste is dat ik waardering en vertrouwen voel van de hele fractie. Ik weet dat ze me gaan helpen als het nodig is”.

Koers PRO blijft groen en sociaal

“De sfeer binnen onze fractie is ontzettend fijn. We vullen elkaar goed aan en er is ruimte voor ieders mening. De lijn die Myrte heeft ingezet wil ik graag voortzetten. De positieve, constructieve, maar kritische houding van PRO zal dus niet veranderen. PRO staat nog steeds voor een groene, sociale gemeente waarin niemand aan de kant hoeft te staan. Daar blijven we voor strijden,” aldus Casper.