uitgelicht

Zonnige zondag en bewolkte zaterdag bij rugby Oysters Oisterwijk

Voor team 2 en 3 was het een fijne zondag. Lekker weer en tegenstanders die niet al te veel tegen werkte. Niettemin kon er ook genoten worden van prima spel én de terugkeer van Jesse Witlox. Hij koos team III uit voor zijn rentree. De tegenstander van de dag (combinatie Octopus/Tilburg) gaf niet heel veel tegenstand en met prima verzorgt “over de driekwarten” rugby werd het pleit beslegd. Eindstand 47-7.

Komende week is er voor de rugbyers werk aan de winkel (Bron: Oysters.nl)

Oysters II ontving Delft. En die waren niet compleet. Wie wel tijdens deze WK weken? Toch een nadenkertje. Want hoeveel wedstrijden worden er gespeeld in de lagere klasses en hoeveel vrije weekenden? Was een break voor al die enthousiaste rugbyfans eigenlijk niet beter geweest? Oysters II rugbyde zich vrij gemakkelijk langs de Delftenaren. Een blik op de competitie leert dat er veel teams zijn waar “iets te halen is” voor team 2. Eindstand 47-5. Er waren genoeg redenen om de zondag na de wedstrijd met een feestelijk drankje te beëindigen. Het zonnetje hielp erg.

Een dag eerder begon de wedstrijd in Breda nog zo goed. Na de openingstreffer (3-0 via een penaltykick) domineerden de Oysters zeker 25 minuten van de eerste helft. De ploeg slaagde er echter niet in om zichzelf ruim te bedelen en te belonen, waardoor de ruststand (3-18) nog steeds niet onoverbrugbaar was. In sneltreinvaart denderde de wet van Murphy vervolgens over de Oysters heen: afgekeurde try – rode kaart – penalty verzilverd – try in twee bewegingen – gele kaart – line out die niet gegeven werd (op 50 seconden van affluiten) – penalty in de laatste seconde. En de apoteose aan Bredas kant. Felicitaties voor het niet opgeven, het blijven werken en de inzet zijn op zijn plaats. En de hand in eigen boezem, want team 1 vergat zichzelf al veel eerder te belonen.

Volgend week geen speelronde in de ereklasse. Werk aan de winkel!