ondernemers

Oisterwijker in zonneauto haalt derde plek in wereldtitel gevecht


Oisterwijker Jort en zijn Brabantse teamgenoten Tim en Pepijn van het Brunel Solar Team hebben een derde plek behaald in de Bridgestone World Solar Challenge. Het team heeft iets meer dan vier dagen gedaan over de ruim 3000 kilometer lange route.

 

Het Brunel Solar Team bij de finish van de Bridgestone World Solar Challenge 2023 (Foto: Hans-Peter van Velthoven).

Met lichte teleurstelling, maar met voornamelijk veel trots over de geleverde prestatie, kwamen Tim, Jort, Pepijn en hun teamgenoten donderdagmiddag over de finish in Adelaide. “Natuurlijk hadden we op meer gehoopt. We hebben er keihard voor gevochten en een perfecte race gereden. Nuna deed het goed, we hebben geen fouten gemaakt. Een derde plek is simpelweg het hoogst haalbare. Veel teamleden hebben het nu even zwaar, maar we kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op dit ongelooflijke avontuur,” aldus teamleider Lennart Hessels.

Het Innoptus Solar Team uit België wist voor de tweede keer op rij de wereldtitel te veroveren. Zij finishte zestien minuten eerder dan het Solar Team Twente, dat als tweede over de eindstreep kwam. Het Brunel Solar Team volgde nog geen twee uur na de Twentenaren. “Het verdient bewondering hoe Twentenaren en Belgen hoogwaardige auto’s hebben geproduceerd; ze kunnen hier terecht trots op zijn,” stelt Tim van Baast. Hij vervolgt: “Terug in Delft zullen we analyseren waarom Nuna de twee leiders niet kon bijhouden. Maar laten we op dit moment vieren dat we, na anderhalf jaar toegewijd werk, de finish van deze challenge hebben bereikt.”

De nummers 2 en 3 bewijzen dat Nederland een serieuze speler is in de wereld van de zonneauto-technologie. Studenten van de Nederlandse behoren hiermee tot de wereldtop als het gaat om innovatie op het gebied van duurzame mobiliteit.