Care Inn

Oisterwijk Oysters internationaal


De Oisterwijkse rugby Oysters gaan naar en ontvangen bezoek uit het buitenland; de Oysters zijn internationaal actief!

In Oisterwijk werden Engelse sporters ontvangen (Bron: Oysters.nl)

Althrincham Grammar School

Zondag was het weer zover, de Engelsen kwamen gezellig langs voor een lekker potje rugby. We speelde drie keer 20 minuten. In de eerste helft ging het niet zo goed en stonden we al snel best wel ver achter. Het hielp ook niet dat iedereen op elkaar begon te mopperen. In de tweede en derde helft hadden we de smaak beter te pakken en speelden we een stuk beter samen, waardoor we beter tegengas konden geven, zodat de Engelsen minder tries konden drukken. Na de wedstrijd bedankten we samen met de Engelsen het publiek. Nadat we weer opgefrist waren, stond er voor onze uitgehongerde buiken een lekker bord pasta klaar. Nadat we alle tafels aan de kant hadden geschoven gingen we lekker met z’n allen dansen en zingen op het wel bekende nummer ‘Piano man’ en dansten we allemaal van links naar rechts op Snollebollekes. Al met al was het een top avond voor ons allemaal.

Drie Oysters in het nationale League team

Terwijl momenteel in Frankrijk het WK Rugby gespeeld wordt, dat inmiddels aan zijn apotheose toe is (aanstaande zaterdagavond vind in Parijs de finale plaats tussen Nieuw Zeeland en Zuid Afrika), worden er op Europees niveau Interlands afgewerkt in de rugby League variant. Naast de meest bekende vorm “Rugby Union” bestaat er nog aantal rugbyvormen, waarvan “Rugby Sevens” (de snelle Olympische variant met 7 tegen 7 ) en “Rugby League”.

De belangrijkste verschillen zijn: Rugby League: Elk team heeft 13 spelers (in plaats van 15) en er mogen 10 invallers in het veld komen. Als een speler succesvol wordt getackeld moet hij de bal loslaten en proberen met zijn voet naar een teammaat te rollen. Er is een limiet aan het aantal tackles en wanneer deze is bereikt, gaat de bal naar de tegenstander. Als de bal buiten de lijnen wordt gespeeld krijgen de tegenstanders een scrum. Een try is 4 punten waard, een conversie 2 punten en een drop goal 1 punt. Details die het spel over het algemeen toch anders maken.

Bonne Wilce: spelend bij de Oysters sinds 2019-2020 speelt League rugby (de zomervariant) bij Den Haag Knights. Bonne, die Engelse roots heeft speelde in Nederland ook bij de Eindhovense rugbyclub alvorens hij het voorwaartsen pack van de Oysters kwam versterken.

Kees Kuijpers: uit Waalre speelde rugby bij de Vets uit Valkenswaard en sloot ook aan in het jaar dat de Oysters de Ereklasse behaalde. Later besloot hij met zijn tweelingbroer Paul (die in Zwolle was neergestreken) in de zomer League Rugby te gaan spelen bij de Zwolle Wolves.

Hamish Wragg: is een kersverse Oyster, oorspronkelijk afkomstig uit Schotland en in Nederland al spelend voor de Maastrichtse studenten. Doordat hij vanaf januari in Eindhoven co-schappen gaat lopen in het ziekenhuis is het interessante speler voor de Oysters. Hij speelde in zijn geboorteland al League Rugby en in Nederland bij Den Haag Knights.

Dit jaar werden deze spelers alle drie opgeroepen door Bondscoach Dave Hunter om deel te nemen aan een reeks interlands tegen achtereenvolgens Noorwegen (58-22 winst) – Albanië (58-18 winst) – Servië (40-10 winst) en Duitsland (18-44 winst). Alleen de laatste wedstrijd tegen Tsjechië aanstaande zaterdag kan nog roet in het eten gooien voor wat betreft een land slide overwinning