ondernemers

Nemelaer Haaren wint bij Hilvaria en memoreert Christ Diepens


In een energieke wedstrijd wist de 2e klasser uit Hilvarenbeek het Nemelaer lang moeilijk te maken om het verschil in kwaliteit ook in doelpunten uit te drukken. Na een uur spelen werd de ban gebroken en liep Nemelaer weg bij de tegenstander.

In Memoriam

Voor aanvang van de wedstrijd werd 1 minuut stil gestaan bij het overlijden van Christ Diepens, die voor het weekend op 66 jarige leeftijd is overleden. Hij was een meer dan gewaardeerd lid van de Nemelaer familie, met een groot groen-geel hart. Christ was een stille kracht met handen van goud. Hij heeft enorm veel vrijwilligerswerk verzet in al zijn jaren bij Nemelaer. Vooral bij de nieuwbouw van de huidige kantine en de ombouw van de oude kantine tot bestuurskamer. Naast zijn vrijwilligers werk was hij ook meer dan een supporter van Nemelaer, vooral bij zijn zoons Maikel en Wesley, met name bij het 1e, 2e en 7e. Velen van ons zullen hem gaan missen als supporter, vrijwilliger maar vooral als heel fijn mens.

Nemelaer wenst het gezin van Christ, familie en vrienden veel kracht toe bij dit verlies.

Hilvaria – Nemelaer

Nemelaer Haaren tegen Hilvaria.

In het begin van de wedstrijd creëert Nemelaer een paar kansen om vroeg op voorsprong te komen maar de scherpte voor het doel ontbrak. De energieke thuisploeg loerde op onachtzaamheid bij Nemelaer en beet af en toe van zich af. Giel van de Ven, was al een paar keer dreigend geweest, legt de bal vanaf de achterlijn terug op Sander Van de Wiel die vervolgens Luuk Vermeer in staat stelt de score te openen. 0-1(31). Voor de pauze komt de thuisploeg op gelijke hoogte. Een uitbraak wordt niet goed getaxeerd en Hendriks kan binnen schuiven. 1-1(37).

In de 2e helft start Nemelaer met debutant Dominique vd Velde en gaat wederom op zoek naar een voorsprong. Na een uur spelen is Giel wederom een plaag voor de defensie van de tegenstander. Hij speelt zich vrij en legt breed op Sander die beheerst binnen schuift. 1-2(58). Nemelaer blijft sterker, een schot van Geert vd Ven treft de paal, maar aan de andere zijde ziet ook v Rijswijk zijn diagonale pegel op de paal belanden. Uiteindelijk trekt Nemelaer de wedstrijd naar zich toe. Na een combinatie door het centrum legt Giel af op Geert die vanaf 13 mtr binnen knalt. 1-3(82). De eindstand wordt iets later bepaald na een schitterende aanval. Na een paar combinaties van Pieter Vugts zet hij Giel vrij voor de doelman die ook zijn goaltje mee kan pikken. 1-4 (87). Door deze winst plaatst Nemelaer zich voor de 3e ronde in de beker.

Zondag gaat Nemelaer op bezoek bij Unitas’30 in Ettenleur.