uitgelicht

Nacht van de nacht wandeling met IVN Oisterwijk


Op zaterdag 28 oktober om 19.30 uur organiseert IVN-Oisterwijk weer een twee uur durende wandeling om aandacht te vragen voor de lichtvervuiling in ons land.

Misschien zie je wel iets van ons sterrenstelsel.

Ervaren IVN-gidsen vertellen wat lichtvervuiling betekent en schenken aandacht aan de sterrenhemel, en vertellen een streekverhaal. We lopen grote stukken in stilte en grote kans dat de bosuil zich laat horen en vleermuizen zich laten zien. De wandeling is voor jong en oud geschikt, maar het is donker en de bospaden zijn niet verhard. Verder laten wij je tijdens de wandeling rond het Belversven de natuur, de donkerte en de stilte van de nacht beleven.

Vertrek en terugkomst zijn op de parkeerplaats van Natuurmonumenten op de kruising van de Posthoornseweg/Burgemeester v.d. Oeverweg in Oisterwijk. Ook bij lichte regen is het een mooie wandeling en een aparte beleving. Als de excursie niet doorgaat vanwege weersomstandigheden wordt dit op de website van IVN gepubliceerd. Eigen zaklampen thuislaten en mobiel uitzetten tijdens de wandeling. De paden zijn onverhard dus goed schoeisel is van belang. Deelname is zonder inschrijving en gratis.