ondernemers

List en bedrog in de natuur met IVN Oisterwijk


IVN Oisterwijk organiseert een lezing: List en Bedrog in de Natuur

Kleuren in de natuur, ze hebben een reden!

De natuur vormt voor velen een bron van inspiratie. Er is altijd wat te zien, te horen, te beleven. Elk seizoen weer anders, maar altijd boeiend en op een eigen manier mooi. Zowel dichtbij in de eigen tuin als wat verder weg in het bos, op de heide, in de wegberm. Als je wat verder kijkt blijkt de natuur echter ook een ware “slangenkuil” te zijn, waarin hevig strijd wordt geleverd. Een strijd om het (voort-)bestaan.

Aan de kost komen, vijanden ontlopen en een partner bemachtigen, daar gaat het om. Een grote mond en uitgebreid darmstelsel, snel uit de voeten kunnen en passionele paringsdrift zijn daarbij niet toereikend. Om echt te overleven is een groot aantal uiteenlopende talenten en vaardigheden ontwikkeld. Sommige organismen zijn daarbij een “open boek”, andere bedienen zich van slinkse en sluwe methodes. Camouflage, imponeren en afschrikken, op het verkeerde been zetten en misleiden, geraffineerde verleidingstechnieken en botweg bedriegen. Ook in de ons direct omringende natuur kom je dat allemaal tegen.

De lezing die gegeven wordt door Rini Kersten probeert een indruk te geven van deze trucendoos van list en bedrog. De lezing is gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig. U bent welkom op donderdag 19 oktober om 20:00 uur in De nieuwe Burght, aan het einde van de Sportlaan in Oisterwijk.