ondernemers

Herstel Oisterwijkse molen is gestart maar donaties zijn nog nodig


In mei van dit jaar werd de Oisterwijkse Kerhovense molen stil gezet vanwege een scheur in de as van de wieken.

De scheur werd ontdekt tijdens het vervangen van een houtblok, waarin boktor was geconstateerd (klik).  Om verdere schade en risico te voorkomen, konden de wieken niet meer draaien. De scheur zit in een as van gietijzer die aan de voorkant naar buiten uitsteekt, en daar zitten de wieken aan bevestigd.

Herstel

De scheur wordt ‘as we speak’ gefixeerd met krammen (zie foto). Er worden gaten geboord in de as aan weerskanten van de scheur. Die gaten worden met elkaar verbonden met een metalen strip. De kosten van reparatie zijn begroot op 30000 euro, en ondanks dat dit geld nog niet is opgehaald , kon de stichting uit eigen reserveringen reeds een bedrag vrijmaken van 15000 euro, waarmee de werkzaamheden zijn opgestart.

Doneer!

Om de werkzaamheden te kunnen betalen, vraagt de stichting uw hulp. Via mail aan info@kerkhovensemolen.nl zijn al enkele bedrijven die zich hebben gemeld, en in de bus in de molen kunnen bezoekers geld doneren. ‘Tot heden hebben wij aan donaties ruim € 1.600 ontvangen en we zijn nog met een paar partijen in gesprek,’ aldus Frans van Empel namens  de stichting. Ook is een betrokken inwoonster van Oisterwijk een crowdfundingactie begonnen (klik hier) waarop donaties welkom zijn.

 

De scheur is uitgeboord, daaroverheen worden krammen geplaatst.

Onderstaande doneerknop is niet voor de molen, maar voor uw bijdrage aan onze website