Care Inn

Documentaire The Mind Game te zien in bibliotheek Oisterwijk


Het wordt ‘the game’ genoemd: de levensgevaarlijke reis die vele onbegeleide minderjarigen afleggen op zoek naar bescherming in West-Europa.

Fragment uit de documentaire The Mind Game.

Voor Sajid Khan Nasiri begon de game op zijn veertiende, toen hij in zijn eentje vluchtte uit Afghanistan. Na een reis van twee jaar vol gevaar en ontberingen – die hij gedetailleerd vastlegde met zijn telefooncamera – arriveert hij in België. Daar begint een heel nieuwe worsteling: The Mind Game.

Sajid weet zeker dat al hij aangekomen is, hij kan ontspannen, naar school gaan en een nieuw leven beginnen. Maar eenmaal in België komt hij voor nieuwe uitdagingen te staan. Hoe ga je als kind om met de enorme geestelijke druk van de reis, met wantrouwende autoriteiten en verontrustende berichten van het thuisfront? Een intieme documentaire over de psychologische druk waaraan jonge vluchtelingen blootstaan.

The Mind Game is een vervolg op de eerder getoonde documentaire, Shadow Game (klik hier). Filmmakers zijn Sajid Khan Nasiri, Eefje Blankevoort en Els van Driel.

Datum: donderdag 16 november
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Gratis toegang
Aanmelden klik hier