uitpunt

De Kwèèkers winnen Parelkwis 2023


De Kwèèkers hebben zaterdagavond de Parelkwis 2023 in Oisterwijk gewonnen. (Video zie onder)

De Kwèèkers (Foto: Karel Verkerk).

De dorpsquiz was enorm spannend. Het vragenboek werd door dertien teams ingevuld en (in tegenstelling tot voorgaande edities) nog dezelfde avond gecontroleerd. Dat werd als positief ervaren door de deelnemers, die genoten van een leuke avond. In de puntentelling tussen nummer 1 en 2 zat slechts 1 punt verschil. Scouting Oisterwijk had dus, net als vorig jaar (klik), bijna weer de eerste plek, maar moest op de valreep De Kwèèkers voor laten gaan.

De uitslag werd direct bekend gemaakt (Foto: Karel Verkerk).

De opbrengst van de spelavond gaat naar enkele lokale goede doelen; dat waren deze keer Stichting Oh kom maar eens kijken (hulp aan de Sint), Stichting Leergeld Oisterwijk (hulp aan scholieren) en Stichting Sociaal Huis Oisterwijk (hulp aan minima en alleenstaande ouderen en kwetsbare inwoners).

Uitslag

1 De Kwèèkers
2 Scouting Oisterwijk
3 FènKwisjeNie?!
4 De dölle friends
5 Döllekesgat United
6 Kwis ut wel
7 The new kids on the block
8 Ook leuk!
9 De rooie zén los
10 Bokila de Parel
11 De Tegenpartij
12 De Kwistakes
13 Familie Kanonbier