ondernemers

De Bibliotheek op school in Oisterwijk


Met de Bibliotheek op school werken diverse basisschool in Oisterwijk en Bibliotheek Midden-Brabant sinds januari 2023 samen. Deze samenwerking is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Gemeente Oisterwijk.

De bieb op school…

Dagelijks wordt er aandacht besteed aan leesplezier en mediawijsheid op school én thuis. We willen kinderen en hun ouders stimuleren om (nog) meer te lezen. En ze leren om beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games. Dat doen we met een deskundige lees- en mediaconsulent op school, met inspirerende boeken in de schoolbibliotheek en met een goede digitale leeromgeving. Dit alles in samenwerking met directie en leerkrachten van school.

De Bibliotheek op school- Voorleestas
De beginnende lezers in groep 3 van de Tovervogel en De Coppele en groep 3/4 van Mozaik hebben van het Taalhuis Oisterwijk en Bibliotheek Midden-Brabant een Voorleestas voor thuis ontvangen. Samen lezen en praten over boeken zorgt ervoor dat kinderen hun woordenschat ontwikkelen en enthousiast worden om te lezen. In het tasje zit het voorleesboek Goeie Ouwe George van Meg Rosoff.

Ieder kind gratis lid van de bibliotheek!
Met een jeugdabonnement leen je niet alleen onbeperkt gratis jeugdboeken in de bibliotheek in de buurt, maar lees je ook e-books en luister je luisterboeken in de online bibliotheek!
Jonge kinderen kunnen thuis voorleesfilmpjes bekijken (Bereslim, de Voorleeshoek). Oudere kinderen kunnen boeken lezen en luisteren tegelijk met Yoleo en betrouwbare informatie voor spreekbeurten vinden op www.jeugdbibliotheek.nl

Dus: word snel lid! Kijk voor informatie voor een bibliotheek in de buurt op www.bibliotheekmb.nl