uitpunt

Beeldbank Oisterwijk: Stichting Musivo 2000 – ‘Gevallen meisjes’


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Deel van de cast uit Musivo’s musical ‘Martha’ uit 2008. (Bron: LOVO)

U vindt hier het lied ‘Gevallen meisjes’ uit de musical ‘Martha’. Zonder aarzelen noemt Oisterwijks toneelschrijver Jo Snoeren de musical ‘Martha’, waar hij het script voor leverde, het werk waar hij het meest tevreden mee is. Het script voor ‘Martha’ baseerde Jo op een eerder geschreven toneelspel van hem ‘Mag ik nu Mama zeggen?’ Beide theaterproducties zijn gebouwd rond het thema ‘afstandsmoeder’. De schrijver mocht van zeer nabij ervaren welke impact het heeft op een vrouw je kind direct na de geboorte te moeten afstaan…

Stichting Musivo 2000 liet in het jaar van de Millenniumwisseling voor het eerst van zich horen met het spel ‘Mirakels Mooi’. ‘Musivo’ stapte in het gat dat Stichting Cue achterliet toen deze besloot geen grote theaterproducties meer te gaan maken. De doelstelling ‘Een podium bieden voor lokaal theatertalent en een springplank bieden voor een toekomstige theatercarrière’ was té mooi om niet voort te zetten. ‘Musivo’ wist van wanten en zette in dertien jaren tijd zeven grote musicals op het toneel waarvan de eerste vijf totaal van eigen hand!

‘Martha’ (2008) was Musivo’s vijfde productie. Erik van Vugt werd aangezocht om de muziek en liedteksten voor het spel te schrijven. De musical werd geregisseerd door André van Hest die tevens aanvullend script- en liedtekstmateriaal leverde. De choreografie was in handen van Luydgarde Huiskamp, Sofie Dirkx verzorgde de vocal coaching en Tonne van Gorp nam de productieleiding op haar schouders.

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk