uitpunt

Beeldbank Oisterwijk: Hertenkamp Oisterwijk, circa 1960


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Het Oisterwijkse hertenkamp aan de Gemullehoekenweg, circa 1960. (Bron: film Dick van der Horst)

Dierendag! ’n Onderwerp gerelateerd aan dieren mag niet ontbreken!

Het Oisterwijkse hertenkamp aan de Gemullehoekenweg bestaat al sinds 1950. ‘Stichting Hertenkamp Oisterwijk’ werd opgericht in 1953. Nu, in 2023, mag Oisterwijk zich al 73 jaren lang ’n hertenkamp op die plek rijk rekenen.

Natuurlijk onderging het hertenkamp in die jaren diverse metamorfoses. Uitbreidingen, splitsing in twee delen, het graven van ’n poel, renovatie van het onderkomen en nieuwe voederkorven. Een groot verschil in uitstraling gaf de verandering van omrastering. Het oude hekwerk met betonnen palen met metalen gaas maakte plaats voor ’n lage houten omheining, fraai en beter passend in het bos- en vennengebied.

De Vrienden van het Hertenkamp zetten al vele jaren hun schouders onder het behoud en de verfraaiing van het inmiddels door véle generaties beminde dierenparkje.

Bijgaand filmpje werd geschoten omstreeks 1960 door J.A.A. van der Horst en is onderdeel van ’n langere familiefilm die wordt beheerd door Dick van der Horst.

(Identificatienummer HERM-14, CC BY-SA ‘Familiefilm divers-Tilburg’ https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.nl)

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk