Care Inn

Wegwerkersbus aangereden op A58 bij Moergestel


Op de A58 bij Moergestel heeft een ongeval plaats gevonden waarbij een vrachtwagen en een wagen van wegwerkers betrokken is.

Een flinke ravage op de A58 bij Moergestel, maandag rond 10.45 uur (Foto: Toby de Kort).

Afgelopen nacht ging het mis op de A58 tussen Oirschot en Moergestel (Bron Rijkswaterstaat)

Afgelopen  nacht was er een aanrijding met een bestelbus op de A58 tussen Oirschot en Moergestel (foto rechts); maandagmorgen rond 10.45 uur is iets verderop bij de afslag Moergestel een vrachtwagen in botsing gekomen met een wagen met afzettingsmateriaal voor wegwerkzaamheden.

De vrachtwagen ligt geschaard in de berm; de bakwagen met wegbewijzeringsmateriaal daar tegenaan (zie foto onder). Een aan de bakwagen gekoppelde aanhanger staat los op de vluchtstrook (Foto boven). De vangrail is weggedrukt.

Politie, brandweer en ambulances zijn ter plaatse. Een van de wegwerkers is gewond geraakt. De wegwerkers stonden op de vluchtstrook en waren bezig met het plaatsen van afzettingen. Zij werden door de vrachtwagen geraakt.

Op de A58 staat een file tussen Oirschot in de richting van Tilburg. Advies is om te rijden via ’s ‘s-Hertogenbosch. Aan de andere kant is drukte ontstaan met langzaam rijdend en stilstaand verkeer vanwege kijkers. Ook daar is een file ontstaan van enkele kilometers.

Rijkswaterstaat laat weten: ‘in de loop van de middag zal er één rijstrook vrijkomen. De berging zal na de avondspits gebeuren.’ Vanaf 20.00 uur is de snelweg afgesloten voor berging en herstelwerk.

 

De bakwagen van de wegwerkers werd tussen de vrachtwagen en de vangrail gedrukt (Foto: Toby de Kort).