ondernemers

Uitbreidingen bedrijventerreinen Oisterwijk en Moergestel


Gemeente Oisterwijk heeft een voorlopig voorkeursrecht gevestigd op gronden in Moergestel en Oisterwijk, ten behoeve van de uitbreidingen van bedrijventerreinen.

De twee lichtgrijze vlakken geven de beoogde uitbreiding aan in Oisterwijk (Bron: Gemeente Oisterwijk)

Samen met Tilburg wil de gemeente niet alleen 5000 woningen realiseren in het gebied tussen de kernen (klik), maar ook kijken naar mogelijkheden om bedrijfsterreinen uit te breiden. Ze willen dit doen in combinatie met een prettige groene werkomgeving en goede bereikbaarheid van die nieuwe bedrijfslocaties. Ook zijn er mogelijkheden te onderzoeken naar combinaties van wonen en werken.

In Oisterwijk heeft de gemeente het oog op een stuk grond ten noorden van de molen en een deel ten noorden van het bestaande industrieterrein, tussen de Kerkhovenstestraat en Heusdensebaan. In Moergestel zou het gaan om een deel ten noordwesten van de Sonman, met aansluitend een groenstrook tussen de daar aanwezige villawijk.

Om te voorkomen dat eigenaren van deze percelen met hun grond gaan speculeren, heeft de gemeente een voorlopig voorkeursrecht op deze percelen. Dit ‘om te voorkomen dat grondtransacties buiten de gemeente om plaatsvinden vóór de behandeling in de gemeenteraad.’

Uitbreiding van de Sonman in Moergestel (Bron: Gemeente Oisterwijk)