Care Inn

Publiekswandeling naar aanplantgebied Benedicitusbos Heukelom


Zaterdag 30 september, start 13:30 uur bij Café Mie Pieters een publiekswandeling naar aanplantgebied Benedicitusbos bij Heukelom. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Vrijwilligers helpen bij de aanleg van het Benedictus bos.

 Het groene gebied tussen Tilburg, Berkel-Enschot en Oisterwijk wordt steeds mooier. Stichting Duurzaamheidsvallei zet zich samen met grondeigenaren al jaren in, om een prachtig groen en afwisselend uitloopgebied te realiseren. Veel landbouwgrond is al omgezet in natuurgebied. Het doel is,  om uiteindelijk een aaneengesloten natuurgebied te realiseren. Stichting Duurzaamheidsvallei en 7 Rotary Clubs uit de buurt die dit jaar 100 jaar bestaan, werken samen om op 25 november 2 hectaren in het gebied Benedictus aan te planten.

Om alvast kennis te maken met het schitterende gebied en te kijken waar de aanplant gaat plaatsvinden bent u van harte welkom om op zaterdag 30 september om 13:30 uur met een gids door het gebied te wandelen. De duur van de wandeling is ongeveer anderhalf uur. Eerder terugkeren kan, het aanplantgebied bevindt zich op enkele minuten lopen vanaf Mie Pieters. Het adres van Mie Pieters is Laag Heukelomseweg 13, Heukelom.

Op 25 november zal er een feestelijke lunch georganiseerd worden bij de Druiventros, Bosscheweg 11, Berkel-Enschot. De kosten van deze complete lunch (o.a. soep, broodjes en onbeperkt koffie, thee, jus d orange) bedragen 39,50 per persoon. Als u deelneemt aan deze lunch sponsort u tegelijkertijd het aankopen van bomen voor het Benedictusbos, want meer dan de helft van het bedrag van de lunch wordt bestemd voor het aankopen van bomen. Mocht u liever op een andere manier bijdragen, dan kunt u een bedrag doneren om een aantal vierkante meter natuur te realiseren. Kijk hiervoor op:  https://benedictusbos.odoo.com/. Ook de kaartjes voor de lunch kunt u hier bestellen. U bent van harte welkom!