ondernemers

Politie heeft verdachte van schietincident Oisterwijk aangehouden


De verdachte die na een eerder schietincident in Oisterwijk is gevlucht, is door de politie aangehouden.

Politie doet onderzoek naar een schietincident aan de Nijverheidsweg in Oisterwijk (Foto: Toby de Kort).

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een incident op 28 april aan de Nijverheidsweg in Oisterwijk. Daarbij werd een andere verdachte door zijn hand geschoten. In het bedrijfspand en later in de woning van die laatste en zijn vader werden tijdens het politie onderzoek vuurwapens en explosieven gevonden. Er zijn toen drie verdachten opgepakt; de vierde was gevlucht.

Deze vierde nu aangehouden man zou kort voor het incident gezien zijn op het station in Tilburg, en ging met de trein naar Oisterwijk.

Op 6 juni kwam hij herkenbaar met foto in de media. ‘Inmiddels is deze persoon aangehouden en voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze vond dat er in het belang van het onderzoek voldoende reden was om de man in bewaring te stellen voor maximaal 14 dagen,’ aldus de politie.

De aanhouding van deze man gebeurde nadat hij betrokken raakte bij een ander incident. ‘Het gedrag van deze man zorgde ervoor dat oplettende collega’s de man natrokken, waarna bleek dat de man nog gezocht werd in verband met mogelijke betrokkenheid bij het schietincident aan de Nijverheidsweg in Oisterwijk.’