ondernemers

Openluchtzwembad Staalbergven Oisterwijk gesloten ondanks heerlijk zomerweer


Openluchtbad Staalbergven is dicht. De mussen vallen van het spreekwoordelijke dak, en een duik in het verfrissende water zou heerlijk zijn, maar helaas.

Buitenbad Staalbergven Oisterwijk in betere tijden; er is nog maar weinig van over.

De gemeenteraad heeft het afgelopen jaren niet voor elkaar gekregen tijdig tot een besluit te komen tot renovatie; de chloorbaden moesten dicht vanwege lekkage; herstel van de verouderde installaties is te kostbaar. Het is nu wachten op goedkeuring door de gemeenteraad tot een investering van vele miljoenen. De vraag is nog of dat geld er is, of dat de politiek dat geld daarvoor over heeft.

Afbouw
Eerder werd het bad uit bezuinigingsoverweging al gesloten bij lagere temperaturen. Nu alleen het ven open kan, de horeca ook gesloten is vanwege minder bezoekers en verouderde accommodatie, werd de entree omlaag gebracht tot een enkele euro. Het mocht niet baten om het bad nog goed draaiende te houden. De gemeente heeft afgelopen zomer moeite gehad om nog aan personeel te komen en daarop werd het openluchtbad vroegtijdig geheel gesloten.

(Na)zomer
Bij ons eindigt de zomer pas op 23 september, en bij de weergoden is de zomer ook nog niet voorbij. Niet zo vreemd, dat veel bezoekers vragen of het Staalbergven nog open is, of gaat. Op Google Maps staat dat het bad open is, maar dat is het niet. Blijkbaar is die informatie door de gemeente niet bijgewerkt.

‘Helaas,’ zo moet de gemeente vermelden. Ze wensen u nog wel ‘een mooie nazomer’…