uitpunt

Nemelaer Haaren verliest van scVenray


Een uur was Nemelaer heer en meester en had het de mogelijkheden om de gasten de nekslag toe te dienen. In de laatste 25 minuten kantelt de wedstrijd en trekken de gasten alsnog de overwinning over de streep.

Nemelaer Haaren tegen SC Venray

Nemelaer start sterk in de eerste helft en is de bovenliggende partij. Een aantal goede mogelijkheden worden nog niet tot doelpunt gepromoveerd. Nadat Giel vd Ven was gevloerd door de doelman leek het erop dat Joeri Vugts Nemelaer via een strafschop op voorsprong kon brengen. De doelman redt echter knap, wat niet de eerste en laatste keer bleek deze middag. Kort daarop komt Nemelaer toch op voorsprong. Een inzet van Giel wordt nog gekeerd maar Luuk Vermeer kan de rebound binnen koppen. 1-0(24). Nemelaer vergeet zichzelf verder te belonen in de sterke eerste helft waar scVenray pas kort voor de pauze hun eerste schot op doel wisten te lossen.

De 2e helft start met eenzelfde spelbeeld, alhoewel de gasten af en toe van zich af beginnen te bijten. Het lukt Nemelaer pas laat, ondanks verschillende kansen, om verder weg te lopen. Joeri wordt gelanceerd door Florus Bressers, wint een stevig duel en omspeelt de doelman. Met een mooie afronding weet hij te scoren waar Giel ook nog een optie was. 2-0(66). Helaas kan Nemelaer niet lang genieten van een comfortabele voorsprong. Onverwacht knalt invaller Vievermans een bal vanaf 20 mtr in de kruising. 2-1(75). De gasten beginnen te geloven in een beter resultaat en Nemelaer is de controle kwijt. Uit het niets wordt de gelijkmaker gefabriceerd. Verstegen tikt van dichtbij een steekbal binnen. 2-2(79). In de open slotfase blijven beide teams op zoek naar de overwinning en worden ook kansen gecreëerd. Venray gaat daar beter mee om en trekt in de slotfase aan het langste eind. In de extra tijd kopt Vievermans uit een rebound binnen. 2-3(91). Pelzer ontvangt zijn 2e gele kaart en kort voor het eindsignaal weet Peeters nog te scoren. 2-4(96). Nemelaer weet zich een uur lang heer en meester maar kan de wedstrijd niet “dood” maken. Het krijgt in de slotfase de deksel op de neus van een Venray wat pas heel laat de tanden liet zien.

Zondag gaat Nemelaer op bezoek bij Kruisland wat na een valse start inmiddels de weg naar boven heeft gevonden.