The Make

Freeke en Guusje Moes openen de nieuwe velden van MHC HOCO


Het was een feestelijk moment voor de Oisterwijkse hockeyclub HOCO.

De zusjes Moes, openen samen met de jongste spelers en wethouder Dion Dankers de nieuwe velden van HOCO.

Zaterdagochtend, de mist trok op en de jongste jeugd speelde de eerste wedstrijden van die dag. Toen de zon doorbrak werd het zoals gewoonlijk op zaterdag, gezellig druk op HOCO. De voorbereidingen voor de officiële opening van de twee nieuwe watervelden waren in volle gang. Om 11.00 was het dan zover, wethouder Dion Dankers opende samen met Nederlands elftal speelster Freeke Moes, haar zus Guusje (hoofdklasse) en minioren Maxime en Jaap-Willem de nieuwe velden. Freeke en Guusje zijn allebei hun hockey carrière bij HOCO gestart en een groot voorbeeld voor de hockeyende jeugd. Niet alleen vanwege hun fantastische prestaties, maar ook vanwege de sportiviteit die zij voorstaan en het plezier dat zij uitstralen. MHC HOCO was heel blij dat de dames in hun drukke trainingsschema’s tijd wilden vrij maken voor dit feestelijke moment.

Dion Dankers sprak een speciaal dankwoord uit naar de vrijwilligers van HOCO, omdat de watervelden mede dankzij hun inzet er uiteindelijk ook echt gekomen zijn. Maxime en Jaap-Willem lieten zien dat de ballen goed rollen over het nieuwe kunstgras. Na het officiële deel gaven Freeke en Guusje samen met Kicks N Sticks en de meiden van MHC B4 een te gekke clinic voor de jeugd. En zeg nou zelf, met zulke spelers in je midden doe je wel je stinkende best als beginnend hockeytalent. Als kers op de taart mocht iedereen die dat wilde met de dames op de foto en werden er talloze handtekeningen gezet op shirts en sticks. Het was een prachtig geslaagde dag en de velden zijn een aanwinst voor sportief Oisterwijk.