ondernemers

Feestelijke opening nieuwe hockeyvelden HOCO Oisterwijk


Hoco is enorm blij met twee nieuwe hockeyvelden. Met man en macht is er afgelopen zomer gewerkt om deze nieuwe watervelden voor de aanvang van het nieuwe hockeyseizoen gereed te krijgen.
Dat bleek nog een hele uitdaging, het natte Hollandse weer zorgde samen met wat andere factoren voor vertraging. Op het nippertje, op 25 augustus werden de velden goedgekeurd, om op 26 augustus de eerste oefenwedstrijden te kunnen spelen.

Waar Hoco ruim 85 jaar geleden begon met hockey op “gewone” grasvelden, werden deze in de jaren 80 vervangen door kunstgrasvelden en later door semi-watervelden. Intussen speelt hockeyend Nederland veelal op watervelden en beschikt Hoco nu over 3 van deze velden voor haar 750 leden en uiteraard haar gasten. Dat is belangrijk en fijn voor alle spelers, omdat het hockeyen op een waterveld veel voordelen heeft zoals: een betere demping, minder belastend voor gewrichten en de bal rolt sneller waardoor er op een hoger niveau kan worden gehockeyd.

Op het gebied van duurzaamheid slaat Hoco nu ook een grote slag, want watervelden hebben minder onderhoud nodig. Bovendien is voor dit type velden minder water nodig dan voorheen en dat betekent minder sproeien. Tenslotte zijn alle lampen vervangen door LED-lampen. Deze zijn op afstand bedienbaar, waardoor er een enorme energiebesparing zal worden gerealiseerd. Hoco is hiermee toekomstbestendig en is de gemeente Oisterwijk dankbaar voor deze investering.

Op zaterdag 9 september worden de velden officieel geopend door Freeke (TEAMNL) en Guusje Moes (Oranje Rood), en wethouder Dion Dankers. Beide dames, ooit begonnen bij MHC HOCO, hebben inmiddels een succesvolle hockey carrière en zijn een voorbeeld voor de sport. De vereniging is er trots op deze sportieve kampioenen zaterdag in haar midden te hebben.

Het programma van de opening a.s. zaterdag 9 september ziet er als volgt uit:

11.00 Officiële opening
Wethouder Dion Dankers en oud MHC HOCO leden Freeke en Guusje Moes openen de nieuwe watervelden

11.15 Clinic
Voor de minioren is er op veld 2 een clinic, onder begeleiding van Freeke, Guusje, onze meiden van team O16-4 en Kicks N Sticks

11.40 Meet en greet met Freeke en Guusje
Voor een handtekening, een foto of een praatje

12.00 Sluiting programma

Kom gezellig kijken! Doe mee met de clinic, ga op de foto met Freeke en Guusje of laat een handtekening zetten. Iedereen is van harte welkom; leden en ouders, maar ook vriendjes, vriendinnen en andere belangstellenden. Uiteraard zorgt HOCO voor feestelijke faciliteiten, zoals een springkussen, popcorn en ijs.