Care Inn

Benedictus bos nieuw tussen Tilburg en Oisterwijk


In Heukelom, het landschappelijke buurtschap tussen Oisterwijk en Tilburg, groeit iets moois.

Vrijwilligers helpen bij de aanleg van het Benedictus bos.

Dankzij de vrijwilligers van de Stichting Duurzaamheidsvallei is er, samen met grondeigenaren, al veel landbouwgrond omgezet in natuurgebied, om uiteindelijk een natuurgebied tussen Tilburg, Berkel-Enschot en Oisterwijk te realiseren. Stichting Duurzaamheidsvallei en de Rotary Clubs Berkel-Enschot en Oisterwijk slaan nu de handen ineen om twee hectare landbouwgrond in te richten als bos/natuurgebied. De aanplant vindt plaats in november van dit jaar.

Fundraisingavond
Om dit mogelijk te maken wordt samen met Hotel Neo KVL, een fundraisingavond met heerlijk 3-gangen diner georganiseerd op dinsdag 10 oktober. De opbrengsten worden volledig ingezet voor de aankoop van planten en bomen. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door Marieke Jacobse en veilingmeester Rob Zoontjes zal een paar prachtige kavels verkopen. Kaarten voor deze gezellige avond kosten €95 per persoon en zijn nu te koop op de speciale site (klik!).

Mocht u verhinderd zijn om aan te schuiven op dinsdagavond 10 oktober, dan kunt u, via dezelfde site een donatie doen om een door u gewenst aantal vierkante meter natuur te realiseren.

Wandelingen
Om alvast kennis te maken met het gebied, zijn er twee wandelingen: Vrijdagavond 15 september 19.30 uur en zaterdagmiddag 30 september 13.30 uur. Vertrek vanaf Mie Pieters in Heukelom.

Afgelopen zondag mocht de stichting de Oisterwijkse Monumentenprijs 2023 in ontvangst nemen (klik hier).