Care Inn

Atelier Beeldkracht Oisterwijk presenteert expositie over dromen


Atelier Beeldkracht Oisterwijk presenteert van 21 tot 28 september de expositie ‘Dromen over een Dementie Vriendelijke Gemeente’ in Tiliander. De expositie is onderdeel van het project ‘Dromen over een Dementie Vriendelijke Gemeente’ van de werkgroep DVG Oisterwijk.

Een eerdere expositie van Beeldkracht (Foto: Peter Deen).

De aftrap voor het project vond plaats in mei, tijdens ‘Beeldkracht Kijkt Kunst’ in het Brabants Museum in Den Bosch. De schilderijen van Jan Sluijters leenden zich bij uitstek als inspiratiemateriaal voor het project. De kleurstelling, de compositie, het verhaal dat verteld wordt waren haakjes om met de cursisten in gesprek te gaan over hun dromen en waar ze blij van worden. Dit hebben ze verder uitgewerkt tot een beeld. De werken die hieruit zijn ontstaan zijn een weerspiegeling van de dromen en wensen van Oisterwijkers met dementie.

Informatiemarkt

Op 21 september is er ook een informatiemarkt over ‘Dementie Vriendelijke Gemeente Oisterwijk’ in Tiliander. Op deze markt zijn diverse organisaties en initiatieven aanwezig die zich inzetten voor een dementievriendelijke samenleving.

De expositie ‘Dromen over een Dementie Vriendelijke Gemeente’ is gratis te bezoeken van 21 tot 28 september in Tiliander. De informatiemarkt is op 21 september van 18:30 tot 21:00 uur.