ondernemers

75 Jarige Audacia Moergestel had geweldige feestweekend


Sporten en feesten, dat was kort samengevat de kern van afgelopen weekend in Moergestel, op de sportvelden van Audacia. De club bestaat 75 jaar!

Veel lol tijdens het sportieve feestweekend bij Audacia (Foto: Leny van Schijndel).

Zaterdag was er onder andere het penalty schieten en zondag een wedstrijd van Audacia tegen voormalig Willem II spelers. Voor Audacia kwamen uit elk senioren team twee spelers en aan de Willem II kant waren onder andere de gebroeders Swinkels aanwezig, die hun roets in Moergestel hebben. Ze hadden uiteraard een feestavond die tot in de late avond duurde. Het weekend begon al op donderdag, met de officiële opening, een avond waarin Willy Tekath als lid van verdienste werd vernoemd én waarin het sponsorcontract met Ketelaars Infra en Café de Brouwer werd verlengt. Zondag afgesloten met jeugdactiviteiten.

na enkele voorlopers, al vanaf de oorlog 14-18, werd op 23 augustus 1948 de Rooms Katholieke Sportvereniging Audacia opgericht. Het was de opvolger van de Moergestelse Voetbalclub en later Voetbal Vereniging Moergestel. Het doel, ‘het beoefenen van het voetbalspel en andere takken van sport met bescherming en verzorging der godsdienstig-zedenlijke belangen overeenkomstig de Rooms-Katholieke beginselen’.  De club groeide daarna uit met onder andere een damesteam, speelde ooit tegen FC Twente, bouwde kantines en kleedkamers, kregen nieuwe velden en ‘versleten’ een hele lijst aan trainers en voorzitters. De club wordt gedragen door vrijwilligers en sponsoren, met een spel dat volgens de betekenis van het woord ‘Audacia’ stoutmoedig zou zijn.

Afgelopen weekend was dat spel vooral heel veel lol, getuige de fotoserie (klik!) de Leny voor ons heeft gemaakt.