ondernemers

Zomerorkest in Tiliander Oisterwijk


Op donderdag 3 augustus om 20.00 uur vindt het Vrienden Van …. concert van het Zomer Orkest Nederland plaats in de serie Verrassende Ontmoetingen.

Zomerorkest Nederland heeft als doel de blaasmuziek in Nederland te promoten. De concerten van ZON worden georganiseerd in een informele setting in de open lucht. Alle aspecten van de moderne blaasmuziek komen bij de concerten van ZON aan bod, van originele werken voor symfonisch blaasorkest tot transcripties van klassieke werken. Ook pop, jazz en filmmuziek passeren de revue. ZON vindt het belangrijk om naast onze doelstelling in de blaasmuziek ook maatschappelijk iets toe te voegen.

Het Zomerorkest komt naar Tiliander Oisterwijk.

ZON gaat sinds 1987 jaarlijks op tournee tijdens de zomervakantie en is uitgegroeid tot een begrip binnen de Nederlandse muziekwereld. Elk jaar wordt ZON opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland. De muzikanten studeren in korte tijd een uitdagend programma in, onder leiding van twee jonge, enthousiaste dirigenten. Dit jaar staat het orkest onder leiding van Thom Roosen en Rodin Rosendahl.

Ieder jaar verstrekt ZON een compositie-opdracht aan een jonge, getalenteerde componist. Dit jaar schreef Martijn Rondel het stuk ‘Scrollmania’ een vooruitstrevend werk voor harmonieorkest en mobiele telefoons. Het is een unieke combinatie tussen blaasmuziek en technologie. Tijdens het maakproces heeft de componist zelfs gebruik gemaakt van AI. De compositie beleeft traditioneel haar wereldpremière tijdens de tournee van ZON.

Ook gaat er elk jaar een solist mee op tournee met ZON. De solist van dit jaar is de 19-jarige Thomas Lieshout. Thomas start komend jaar met de opleiding tot docent muziek. Hij zal tijdens de tournee van ZON 2023 het prachtige ‘Cape Horn’ van Otto M. Schwarz vertolken op hoorn.

Verder bestaat het programma van dit jaar uit 10.000 luchtballonnen Samen K3 versie in een arrangement van Thom Roosen, Waltz from the Sleeping Beauty van P.I. Tschaikovsky, Concert Prelude van Philip Sparke, Vrouwen aan de macht van Babette van Veen in arrangement van Johan Smeulders, Unchain my heart van Ray Charles in arrangement van Jasper Staps, Tunnel Vision van Tjeerd Nijhof, compositiewerk van ZON 2022, Rose in Flames van Oscar Navarro, Armenian Dances part 1 van Alfred Reed, The Legend of Amaterasu van Eric Swiggers, The Chocobo Theme Van Nobuo Uematsu in arrangement van Jasper Staps, Molesworth’s melody van Derek Bourgeois, Little Mermaid medley van Alan Menken in arrangement van Takashi Hoshide, Feria de Julio van Fernando Bonete Distino Tango (hommage aan Astor Piazzola) Willem van Merwijk en Dem Land Tirol die Treue van Florian Pedarnig. Een prachtig en afwisselend programma.

De presentatie van het concert is in handen van Eveline Passier en de beide dirigenten van ZON.

Klik en bestel hier uw ticket