uitgelicht

Jeugd uit onze gemeente ontmoet Paus op Wereldjongerendagen


Vorig week hebben jongeren uit Oisterwijk en Moergestel deelgenomen aan de Wereldjongerendagen.

Elisa uit Vught, LucĂ­a uit Moergestel, Maartje uit Vught, Veerle uit Oisterwijk waren aanwezig bij de Wereldjongerendagen.

Voor deze jongeren en anderen deelnemers uit ons en andere landen waren het ‘onvergetelijke dagen’. De Wereldjongerendagen zijn internationale bijeenkomsten die door de Rooms-Katholieke Kerk worden georganiseerd. Het evenement vindt om de paar jaar plaats. Vele honderdduizenden jongeren nemen deel en vanwege het gezamenlijke doel en het samen kamperen, eten en activiteiten meemaken voelt dat volgens de deelnemers als een verbondenheid onderling.

Het bijzondere is ook dat de deelnemers door de Paus worden toegesproken. De Wereldjongerendagen werd afgesloten met de eucharistie viering. De eerst volgende Wereldjongerendagen zullen plaats vinden in 2025 in Zuid-Korea.

Veerle uit Oisterwijk houdt de Nederlandse vlag omhoog. In het midden Martha uit Moergestel en naast hen de Brabants vriendinnen uit Vught. Op de achtergrond de vele duizenden deelnemers die luisteren en kijken naar de Paus.