ondernemers

Buitenbad Staalbergven Oisterwijk eerder dicht


Gemeente Oisterwijk moet de toegang sluiten vanwege perdoneels tekort.

Buitenbad Staalbergven Oisterwijk moet dicht vanwege personeelstekort.

Eerder werden vanwege een chloorlek de chloorbaden gesloten*; later ging ook de horeca dicht; nu wordt wegens personeelstekort ook het zwemven eerder gesloten. Gemeente Oisterwijk huurt personeel in bij Optisport.

‘Op maandag 14 augustus is Staalbergven dicht. Op die dag is onvoldoende personeel beschikbaar om de veiligheid van onze bezoekers te kunnen waarborgen. Het Staalbergven sluit op 28 augustus haar deuren voor de rest van het seizoen. Dit is 2 weken eerder dan gepland. Dit besluit is genomen omdat Optisport kampt met een personeelstekort. Ondanks alle inspanningen om een oplossing te vinden, lukt het niet om voldoende personeel in te zetten voor met name toezicht op de veiligheid van onze gasten. Omdat veiligheid voor alles gaat, kunnen we helaas niet anders dan eerder sluiten.’ Aldus de gemeente.

Inwoners noemen het ‘eeuwig zonde’ dat het ooit zo mooie buitenbad steeds meer achteruit gaat. Geen chloorbaden meer, horeca dicht, en nu ook het ven gesloten… Menig liefhebber is teleurgesteld.

* De problemen – met dit zowel voor inwoners als toeristen Oisterwijks paradepaardje – begonnen enkele jaren terug na een periode van achterstallig onderhoud en het lange wachten met renovatie. De gemeenteraad had hiertoe een besluit moeten nemen, maar dat werd uitgesteld. Zowel bij de nieuwbouw van het binnenbad, en ook later bij verlenging van het contract met eigenaar Natuurmonumenten is er nog geen besluit tot financiering genomen.