uitgelicht

Partij Van Beers: Regie behouden voor toekomstig Pannenschuur VI


Bij het Raadsplein van de gemeente Oisterwijk heeft een belangrijk gesprek plaatsgevonden tussen raad en inwoners van Heukelom over de verlenging van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) en de bijbehorende structuurvisie. 

Fractie van Beers benadrukte het belang van inwonersparticipatie en een structuurvisie enkel voor het Wvg gebied.

Aanpassingen 

Samen met andere partijen binnen de raad was er overeenstemming dat de structuurvisie zich moest richten op enkel het Wvg-gebied. Een wijziging van het raadsvoorstel is hiervoor gemaakt. Ook voor het stuk burgerparticipatie volgt er opnieuw een opdracht aan het college om dit alsnog vorm te geven. Eerder was dit initiatief al genomen door PrO en D66.

Om te voorkomen dat de burgerparticipatie voor de vorm plaatsvindt, is het volgens fractie van Beers belangrijk om inwoners te laten weten wat er met hun input wordt gedaan. “Een terugkoppeling is essentieel om tot goede samenwerking en wederzijds begrip te komen.” Aldus fractievoorzitter van Beers.

Het verlengen van de wvg is van belang om regie te houden op de toekomstige grondverkoop en verdere ontwikkeling van Pannenschuur VI. Fractie van Beers blijft dit met interesse volgen.

Bron: Fractie Van Beers

Meer politiek- en gemeentenieuws

Bovenstaande bericht is door de politieke partij geplaatst op hun website. Oisterwijk Nieuws verspreid deze berichten automatisch, om u op de hoogte te houden van hun politieke standpunten. Alle partijen die hiertoe de mogelijkheid bieden worden getoond.

Meer politiek- en gemeentenieuws leest u in het thema Gemeente (klik!)