uitgelicht

Oisterwijk krijgt Tilburger als gemeentesecretaris


Marco Wilke wordt de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Oisterwijk. Dat besloot het college van burgemeester en wethouders op 21 juli jl. Marco Wilke (60) vervulde sinds medio maart de functie op interim basis. Hij treedt per 1 september in dienst.

Marco Wilke

Marco Wilke is volgens het college een ervaren manager in het (semi-)publieke domein. Hij was gemeentesecretaris in Eindhoven en interim gemeentesecretaris in Heerlen en Tilburg. Ook was hij algemeen directeur van de Sociale werkvoorziening Drechtsteden.

Als gemeentesecretaris is Marco verantwoordelijk voor de ambtelijke ondersteuning van het gemeentebestuur en de eerste adviseur van het college. Gezien zijn uitgebreide ervaring vertrouwt het college erop dat Marco Wilke de krachtige sturing zal bieden die de gemeentelijke organisatie nodig heeft en dat hij de noodzakelijke impuls geeft aan de aanpak van de forse personele, beleidsmatige en financiële opgaven die de gemeente kent. Het college onderstreept dat Marco Wilke reeds een open en constructieve relatie heeft opgebouwd met de raad en de organisatie. Hij is vertrouwd met de samenwerkingspartners van de gemeente en kan een goede bijdrage leveren aan de samenwerking in de regio Hart van Brabant en in de provincie Noord-Brabant.

Marco woont in Tilburg samen met zijn partner. Zij hebben twee kinderen.