ondernemers

Kinderen AZC Oisterwijk genieten van theatercircus


Kinderen op AZC Oisterwijk hebben afgelopen dinsdag zichtbaar genoten en vol aandacht gekeken naar de voorstelling van het Wolkentheater.

Kinderen op het AZC in Oisterwijk genieten van de voorstelling.

De spelers van het theatergezelschap brachten een voorstelling gebaseerd op het circus, en geïnspireerd door de Sprookjes van 1001 Nacht. Veel kinderen op het AZC hebben  traumatische ervaringen meegemaakt, en uit recent onderzoek blijkt ook dat de leefomstandigheden voor de kinderen niet bijdraagt aan een gezond leven. Het Wolkentheater heeft als doel deze kinderen even weg te halen uit hun dagelijkse realiteit en ze onder te dompelen in een wereld vol magie, verwondering en vreugde.

Alle aandacht gaat uit naar wat deze twee met hun magische kist doen.

Juist in deze zomerperiode, als scholen gesloten zijn en anderen op vakantie gaan, is dat een welkome afleiding. Daarbij ook gewoon leuk! In de openlucht werd een soort van festivalterrein gecreëerd met kleurrijke tenten, wapperende vlaggetjes en gezellige tafels en bankjes. Er waren workshops waarbij de kinderen konden worden omgetoverd tot jongleurs, acrobaten of bijvoorbeeld een fakir. Daarna de voorstelling, en als afsluiting een vrolijke circusdisco.

Meer over de stichting leest u op wolkentheater.nl.