uitgelicht

Burgemeester laat woning sluiten op Noenes Haaren na hennep


Vanochtend heeft gemeente Oisterwijk een woning en bijbehorende schuur aan de Scheurbroeksesteeg gesloten voor de periode van één maand.

Hennepkwekerij ontmanteld (Bron: Gemeente Oisterwijk).


Op vrijdag 14 april 2023 voerde Enexis werkzaamheden uit naar aanleiding van een stroomstoring. Tijdens deze werkzaamheden roken zij een zeer sterke hennepgeur. Politie onderzocht deze melding en trof een hennepkwekerij aan in een stenen schuur bij een woning. Hierbij werden 97 hennepplanten gevonden en spullen voor het bereiden, verwerken, bewerken en afleveren van verdovende middelen. Ook werd er diefstal van stroom vastgesteld.

Woning gesloten
Het kweken van hennep is verboden volgens de wet, maar daarnaast zijn de overlast voor omwonenden en het brandgevaar voor mens en dier bij een hennepkwekerij niet te accepteren. Met deze sluiting geeft de burgemeester een duidelijk signaal af dat we hier tegen optreden om de omgeving in bescherming te nemen.

Meld drugsoverlast
De burgemeester treedt hard op tegen drugshandel, omdat het vaak samen gaat met overlast en criminaliteit. De gemeente Oisterwijk en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u hennepteelt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bij heterdaad of direct gevaar 112. Wilt u liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Een ervaren vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat uw anonimiteit wordt gewaarborgd. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen naar gemeente Oisterwijk en politie. Op deze manier zorgen we sámen voor een betere en veiligere woon-, werk- en leefomgeving.