uitgelicht

Beeldkracht Buiten werd succesvol schilderen in de natuur


Op woensdag 28 juni vond er weer de bijzondere activiteit plaats voor mensen met geheugenproblematiek/dementie: Beeldkracht Buiten!

Bij Beeldkracht Buiten gaan de cursisten schilderen op locatie.

Dit is een initiatief van Beeldkracht Oisterwijk, een kunstatelier waar professioneel beeldend kunstenaars de creatieve en beeldende processen van de deelnemers bevorderen. Normaal gesproken wordt er wekelijks binnen geschilderd met de cursisten in de Krekul, maar één keer per jaar gaat Beeldkracht Buiten naar een mooie locatie in de natuur om daar plein air te schilderen.

Dit jaar was de locatie Kunstatelier en Wijngaard In den Gever, een prachtige plek die deed denken aan het Franse platteland. De cursisten werden ontvangen door de vrijwilligers met koffie en taart en daarna zochten ze hun eigen plekje in het open veld. Ze lieten zich inspireren door het uitzicht op de kerktoren van Haaren, de druivenvelden, de kippenren of de tuinbeelden. Het weer was droog en aangenaam, niet meer zo heet als de dagen ervoor. Er werd met veel plezier en concentratie geschilderd en na afloop werden de resultaten besproken met de mantelzorgers erbij. Iedereen ging tevreden naar huis met een mooi schilderij en een fijne ervaring.