Care Inn

Vernieuwen met consistent logo gebruik


Vernieuwen, met kleine stapjes, met deze keer ‘blijven opvallen in de overvloed aan socials’.

Op onze website was het tot nu toe zwart met een wat ‘zakelijk’ blauw; de icon/ favicon (vierkante blokje) toonde een simpele ‘ON’ en op de diverse socials pronkte het oude gemeentewapen. Overal verschillend. Tijd om het al ongeveer 14 jaar oude beeld te vervangen voor iets nieuws en te zorgen dat ons beeld overal hetzelfde oogt.

Het grootste deel van onze ruim 40.000 structurele lezers komt binnen via social media. Het oude gemeentewapen dat daar op onze socials werd gebruikt, gaf soms verwarring met andere gebruikers van hetzelfde beeldmerk. Daarbij komt dat het nog duidelijker mag zijn dat wij de gemeente niet zijn. Ook doet het gebruik van het Oisterwijkse wapen geen recht aan de dorpen Moergestel en Haaren, en het buurtschap Heukelom in onze gemeente, met ieder hun eigen oude wapens. Oisterwijknieuws.nl is er voor de gehele gemeente, en mag dat ook uitstralen.

Wie regelmatig op de diverse social media kijkt, zal daarbij ervaren dat er enorm veel berichten zijn. We zijn dan ook op zoek gegaan naar iets dat opvalt tussen en zich onderscheid van de menigte. Maar dat niet alleen; met meerdere kleuren willen we ook de diversiteit aan thema’s uitbeelden. Ons nieuws bevat onder andere thema’s als recreatief, sport, gemeente, 112, jeugd, welzijn, cultuur… en zo nog veel meer. Een kleurrijke mix van lokaal nieuws; een allerlei aan lokale informatie, gebeurtenissen en activiteiten.

In kleinere afbeeldingen gebruiken we de afkorting ON. Niet te verwarren met de sinds enkele jaren landelijk actieve omroep Ongehoord Nederland. ON is al 15 jaar de afkorting van Oisterwijk Nieuws, niet geheel ONlogisch dat we daar nu ook wat meer aandacht aan geven. Het verschil in vorm en kleur mag – hopen wij – ook bijdragen aan verduidelijking in dat verschil.

En uiteraard: smaken verschillen, de ene vindt het niks, de andere vindt het geweldig!

Wie weet volgen er nog meer kleine stapjes, en eenieder die ons daarbij graag wil helpen, is van harte welkom!

Lees hier meer over kleine stapjes in vernieuwingen