uitgelicht

Studenten universiteit zoeken deelnemers aan onderzoek


Het departement Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Tilburg heeft regelmatig lopende onderzoeken waarvoor participanten gezocht worden.

De onderzoeken van het departement gaan over de gehele levensduur en de onderzoeken verschillen in doelgroep. Hierom zijn wij altijd hard op zoek naar participanten die een bijdrage willen leveren. Voor sommige onderzoeken vragen zij u naar het laboratorium te komen op de universiteit, en sommige onderzoeken kunt u thuis op de computer uitvoeren. Op dit moment zijn er twee actieve onderzoeken binnen het departement voor oudere volwassenen.

Ouderen nemen deel aan het onderzoek op Universiteit Tilburg.

‘We voeren momenteel een onderzoek uit met het doel om te begrijpen welke factoren bijdragen aan gezondheid en welzijn gedurende het volwassen leven. Het is bekend dat verschillende factoren, zoals onze persoonlijkheid, onze gedachten of ons geheugen een belangrijke rol spelen voor ons welzijn in het dagelijks leven. Echter is het nog steeds onduidelijk hoe deze aspecten op elkaar inwerken. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers uit Tilburg en omliggende plaatsen die deel willen nemen aan onze onderzoeken. Met hun hulp kunnen wij meer informatie verzamelen over de gezondheid en het welzijn gedurende het volwassen leven. Met deze informatie kunnen wij op onze beurt weer andere mensen verder helpen. Onze onderzoeksthema’s zijn gezond ouder worden, ontwikkeling, computergestuurde interventies, geheugen, planning en stress,’ aldus Alexandra en Stan, studenten van Universiteit Tilburg.

Onderzoek: EEG studie “Persoonlijkheids- en Cognitierelaties in de Volwassenheid”.

Dit onderzoek heeft het doel om te begrijpen welke factoren bijdragen aan gezondheid en welzijn gedurende het volwassen leven. Het is bekend dat verschillende factoren, zoals onze persoonlijkheid of onze gedachten en geheugen een belangrijke rol spelen voor ons welzijn in het dagelijks leven. Echter is het nog steeds onduidelijk hoe deze twee aspecten op elkaar inwerken. Het onderzoek bestaat uit twee delen: 1) een online vragenlijst. De vragenlijst bevat verschillende vragen en kleine opdrachten over persoonlijkheid, geheugen en redeneren. Deze zal ongeveer 30 tot 40 minuten in beslag nemen. De vragenlijst kan ook met hulp van ons ter plekke worden ingevuld. 2) een onderzoek uitgevoerd in het laboratorium bij Tilburg Universiteit. Tijdens dit onderzoek wordt uw hartslag en EEG opgenomen. EEG of elektro-encefalografie is een meetmethode om elektrische signalen van de hersenen vast te leggen, zonder het lichaam of hoofd binnen te dringen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van gel. In het lab zijn faciliteiten om uw haren achteraf te wassen. Deze meetmethode is niet schadelijk. Dit onderzoek zal ongeveer 1,5 uur duren, waar u 10 tot 15 euro voor zal ontvangen als vergoeding. Voor dit onderzoek zoeken de studenten mensen van 65 jaar of ouder. Email: cognitie@tilburguniversity.edu Telefoonnummer: 013-4664863

Onderzoek: Gedachten en Geheugen in Jongere en Oudere Volwassenen.

Met dit onderzoek proberen de studenten inzicht te krijgen in de factoren die een rol spelen in het verschil tussen geheugen en gedachten van jonge en oudere mensen in het dagelijks leven en in het laboratorium. Deelname aan het onderzoek bestaat uit: twee sessies in ons laboratorium (1 à 1.5u per sessie) en een week tussen deze twee sessies waarin u 6 dagen vragen beantwoordt op uw telefoon. Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een vergoeding van 20 euro. Voor dit onderzoek zoeken de studenten oudere volwassenen tussen de 65 en 80 jaar oud. Als u vragen heeft of meer informatie wil over dit onderzoek, kunt u hen bereiken via email: lifespanlabstudies@tilburguniversity.edu. Zij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.