uitgelicht

Nederlands Damesteam bij Roef! Softbal Moergestel


In aanloop naar de WK Kwalificatie van komende maand speelt Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch vanaf 21 juni een serie van 5 oefeninterlands tegen Taiwan.

Het Nederlands Internationaal Damesteam Softbal (Foto: Louie Jay Sienders)

Om de softbalsport door het hele land te promoten, worden softbalwedstrijden gespeeld op verschillende locaties in het hele land. Op vrijdag 23 juni wordt om 16.00 uur gespeeld in Moergestel, op het veld van Roef! Stokeind 13.

Na afloop van deze serie vertrekt het Koninkrijksteam naar Tsjechië om deel te nemen aan de Prague Baseball Week, voordat het team uiteindelijk afreist aan de Prague Baseball Week, voordat het team uiteindelijk afreist naar Valencia. In deze Spaanse stad wordt tussen 18 en 22 juli Poule B van het WK Kwalificatie Toernooi gespeeld, waarin Oranje het opneemt tegen Spanje, Zuid-Afrika, China, Puerto Rico en Cuba. De nummers één en twee uit deze poule plaatsen zich voor het WK, dat volgende jaar in Italië gespeeld wordt.

In het team spelen ook leden van ROEF! dat zijn: Nicky Uijtendaal (Eerste honkvrouw), Marjolein Merkx (Pitcher), Sterre den Duin (Derde  honkvrouw), Charlotte Drijvers (Catcher ).

Dus vrijdag 23 juni om 16.00 uur de kans om kennis te maken met de mooie sport Softbal en de internationaal spelende speelsters, ook die uit Moergestel, die ons land gaan vertegenwoordigen in Spanje.