The Make

Helpers Oisterwijk Nieuws vieren 15-jarig jubileum


Dit jaar viel er bij het jaarlijkse uitje wat te vieren: afgelopen 28 mei was het exact 15 jaar geleden dat Oisterwijknieuws.nl werd geregistreerd. 5478 dagen lokaal nieuws, iedere dag!

In kleine groepjes met lokale gids, wandelde het gezelschap door Moergestel (Foto: Leny van Schijndel).

Afgelopen woensdag was het gezelschap van sponsoren, vrijwilligers en andere helpers te gast in Moergestel. Net als ieder jaar kwam het gezelschap ook dit jaar bij elkaar bij een andere lokale vereniging, en daarmee ook locatie. Dit jaar werd vanwege het 15-jarige bestaan gezocht naar iets speciaals. Samen met enkele lokale vrijwilligers is een kort cultuurhistorisch programma samengesteld, met een wandeling door Moergestel. Dit werd gecombineerd met een ontvangst met koffie en Oekraïense koekjes, een presentatie en borrel in het voormalige klooster Nieuwenhof. De huidige verblijfplaats van gezinnen uit Oekraïne, met uitleg over het ontstaan en de door de samenleving gedragen opvang, gaf een warme en indrukwekkende waarde mee aan de samenkomst.

Naast een volmondig ‘dank je wel’ voor de 80 personen die ieder op zijn of haar manier een steentje bijdragen, was er een speciaal dankwoord voor Peter Dirks (Midden Brabant Advies) en Annita Schepens (Fietsverhuur Oisterwijk), vanwege hun sponsoring vanaf de eerste dag tot en met vandaag. Ook was er speciaal dank aan Bart van Esch (Be-Interactive) voor zijn technische ondersteuning, en mocht beheerder Joris van der Pijll van enkele vrijwilligers een terugblik op 15 Jaar Oisterwijk Nieuws ontvangen. De avond werd afgesloten met napraten bij een borrel, die door een bewoonster van het klooster werd voorzien van hapjes.

Met dank voor de gastvrije ontvangst, op naar de 16…

Klik hier voor de fotoserie 15 Jaar Oisterwijk Nieuws