uitpunt

Eerste dag Intents Festival rustig verlopen met heerlijk festival weer (+ Film)


Vrijdag zijn de eerste duizenden gasten ontvangen op het festivalterrein en de camping. Het festivalweekend is van start!

De show van vrijdag bij (Fragment uit video Intents Festival 2023).

Onderstaande video geeft goed de sfeer weer op het Intents Festival, dat van heerlijk festival-weer is voorzien: droog, zon, en niet te warm. Honderden artiesten en nog veel meer vrijwilligers zorgen dit weekend op tien podia dat de duizenden springende en dansende muziekliefhebbers aan hun trekken komen. Intents Festival, behorende bij de beste van Europa staat er weer – als vanouds vol verrassende shows en decors – kleurig bij. Deze zaterdag beginnen de shows om 12.00 uur tot middernacht. Klik hier voor het volledige programma!

Verkeer

In de omgeving was het uiteraard wat drukker, maar zover bekend is alles rustig verlopen. De diverse verkeersstromen worden door de organisatie goed verspreid over diverse toegangswegen. Deze zaterdag zullen er nog meer bezoekers aankomen, en daarvoor is de Moergestelseweg in Oisterwijk en enkele zijstraten in de omgeving voor overig verkeer afgesloten. Langs de A58 en N65 worden bezoekers naar de juiste parkeervoorzieningen en afzetstroken begeleid. Dit gebeurt met aparte parkeertereinen voor artiesten, dagbezoekers, campinggasten, brengen-halen en bussen. Verkeersregelaars houden dat in de gaten en zorgen dat omwonenden geen overmatig parkeeroverlast ervaren en nog bij hun woning kunnen komen. Uiteraard worden ook alle doorgangen voor hulpdiensten vrij gehouden.

Overlast

Bij een dergelijk groots festival is enige overlast onvermijdelijk. Positief opvallend is dat de eerste avond vanuit Oisterwijk geen enkele klacht is gemeld bij de formele instantie (OMWB), die in opdracht van Gemeente Oisterwijk klachten registreert. Vanuit Moergestel en Tilburg zijn wel enkele klachten gemeld, die door de OMWB onderzocht worden. ┬áDe organisatie heeft voor omwonenden een speciaal telefoonnummer beschikbaar (klik hier) zodat zij bij eventuele overlast in eerste instantie zelf kunnen handelen. Eveneens positief is – zo blijkt ook steevast uit de vele reacties – dat veel inwoners de veelal jeugdige bezoekers een dergelijk feest gunnen, veel lof hebben voor de organisatie en ook zelf meegenieten van wat zij van het festival meekrijgen.

Hieronder een sfeerindruk van hoe het muziekfeest op het festivalterrein eruit ziet, voor al diegene die niet gaan, maar zo wel kunnen meegenieten:

 

Zie hier meer berichten over het Intents Festival