ondernemers

CDA Oisterwijk wil leegstaande woningen vorderen voor herbewoning


Vanwege de heersende woningnood en het uitblijven van voldoende nieuwbouw, wil CDA Oisterwijk weten welke woningen er leeg staan, en de mogelijkheden bekijken deze te laten bewonen.

Geertje Mink – Lijsttrekker CDA Oisterwijk

De partij heeft hiertoe vragen gesteld aan het college (Burgemeester en wethouders). Volgens de partij zouden er meerdere woningen in de gemeente langdurig leeg staan. Eerder heeft het college aan de partij laten weten dat er geen zogenoemde Leegstandsverordening is; nu wil de partij van het college een overzicht ontvangen welke woningen in de gemeente leegstaan en hoe lang. De partij noemt daarbij twee specifieke voorbeelden: Willem Alexanderlaan 13 en Pannenschuurlaan 207 in Oisterwijk. ‘Mogelijk zijn er nog meer woningen die al langdurig leegstaan,’ aldus Geertje Mink namens de partij.

‘Wij als gemeente hebben een grote woningnood en zien dan ook graag, dat ook dat voor leegstaande woningen/ panden een oplossing komt.’ De partij wil dat deze panden bewoond worden. ‘De gemeente kan langdurig leegstaande woningen vorderen. Deze bevoegdheid is geregeld in de Leegstandswet.’

Beantwoording door het college vraagt meestal een week of zes.