ondernemers

Buitenbad Staalbergven Oisterwijk moet zaterdag plots sluiten


Gemeente Oisterwijk moet deze zaterdag ondanks warm weer de toegang sluiten.

Buitenbad Staalbergven Oisterwijk moet dicht vanwege personeelstekort.

Eerder werden vanwege een chloorlek de chloorbaden gesloten*; later ging ook de horeca dicht; nu wordt deze zaterdag om 15.00 uur wegens personeelstekort ook het zwemven plots gesloten. ‘Door het tekort aan toezichthouders vanaf vanmiddag 15.00 uur kunnen we de veiligheid van onze bezoekers helaas niet waarborgen. We kunnen ons je teleurstelling goed voorstellen. Veiligheid van onze gasten staat echter voorop.’

Bezoekers betreuren de sluiting: ‘Nou dan wordt het toch eens tijd dat de gemeente mee gaat denken voor een oplossing, zo zonde dat zo’n mooi zwembad eerder dicht moet met deze prachtige dagen,’ aldus een van hen. Verwachting is dat het bad morgen weer open kan. Advies is de website van de gemeente te raadplegen.

* De problemen – met dit zowel voor inwoners als toeristen Oisterwijks paradepaardje – begonnen enkele jaren terug na een periode van achterstallig onderhoud en het lange wachten met renovatie. De gemeenteraad had hiertoe een besluit moeten nemen, maar dat werd uitgesteld. Zowel bij de nieuwbouw van het binnenbad, en ook later bij verlenging van het contract met eigenaar Natuurmonumenten is er nog geen besluit tot financiering genomen.