uitgelicht

Bruggenmysterie Westend opgelost gemeente Oisterwijk laat Dumoulinbrug open


Donderdag liet een verkeersbord ter plaatse iets anders zien dan het bericht van gemeente; er ontbrak een locatie en de datum was onjuist. Dat mysterie is nu opgelost.

Er worden volgens de gemeente tussen de wijk Westend en het sportpark/ bedrijventerrein twee fiets-voetgangersbruggen afgesloten. Van belang is dat bij het afsluiten van bruggen vanwege werkzaamheden, andere bruggen open blijven voor fietsers en voetgangers. Uit het bericht van de gemeente zou men kunnen opmaken dat de tussenliggende brug (Dumoulinbrug/ verlengde Willem de zwijgerlaan) wel open blijft. Daar echter kwamen wijkbewoners ook een bord tegen van werkzaamheden. Daarmee ontstond verwarring, wat is juist? En als die brug ook dicht gaat, zouden er drie bruggen tegelijk afgesloten worden, niet handig. Ook stonden er verschillende data vermeld in het bericht en op de borden. De gemeente schrijft in haar tekst een periode van 3 tot en met 21 juli, maar op de borden op straat staat 3 tot en met 14 juli.

Diverse bruggen worden tijdelijk afgesloten (Bron: Gemeente Oisterwijk).

Een woordvoerder van Gemeente Oisterwijk heeft het mysterie desgevraagd opgelost. ‘De werkzaamheden zijn van 3 t/m 14 juli. Ik heb dit in de berichten aangepast. De bruggen sluiten dus 2 weken i.p.v. 3. De brug in het verlengde van de Willem de Zwijgerlaan blijft open. Daar is per ongeluk een bord geplaatst. Vanochtend heeft een collega dit nog gecontroleerd en toen stond het bord er niet meer.’

Dus de eerste en laatste voetgangers- fietsbrug in de wijk Westend gaat van 3 tot en met 14 juli dicht. De middelste Dumoulinbrug blijft open. In de wijk Waterhoef is de brug bij het Burgtweidepad dezelfde periode dicht. Dit alles is nodig voor onderhoud.