uitgelicht

Beeldbank Oisterwijk: De verborgen verhalen van Nemerlaer


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

De sfeer van destijds in ‘De verborgen verhalen van Nemerlaer’. (Bron: Oisterwijk in Beeld)

Met de prachtige natuurfilm ‘Oisterwijk, Parel in ’t Groen’ nog vers in de herinnering lapte ‘Oisterwijk in Beeld’ het hem opnieuw! Nu met een klasse-documentaire over het Haarense kasteel Nemerlaer.

De film draagt als titel ‘De verborgen verhalen van Nemerlaer’ en vertelt de geschiedenis van het kasteel dat al uit 1304 stamt en veel bijzondere bewoners heeft gekend. Aan hen en hun leefwijze wordt uitgebreid aandacht besteed waarbij bijzondere onthullingen aan het licht komen. Speciale effecten worden niet geschuwd.

Natuurlijk komt ook de legende van het spook aan bod. Vooral de rol van de eigenzinnige jonkheer Alberic, zijn buitenechtelijke relatie en de gevolgen daarvan, wordt ruim belicht.

Door nagespeelde scènes van opmerkelijke gebeurtenissen en authentiek filmmateriaal krijgt u een goed beeld van het leven op het kasteel en worden de verborgen verhalen van Nemerlaer ontrafeld.

De nieuwe productie van Oisterwijk in Beeld ‘Dossier De Kindervriend’ vond zijn weg richting Omroep Brabant en wordt daar binnenkort vertoond!

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk